Серед найбільш значущих свят для кожної людини особливе місце займає Новий рік, святкування якого не обходиться без покупки і підготовки різних подарунків для рідних, колег і друзів. Серед маси варіантів новорічних презентів варто виділити універсальні ідеї солодких подарунків, зроблених своїми руками, оскільки подібна практика привітання затребувана по всьому світу.
Ідеї подарунків з цукерок
Напередодні Нового року для багатьох людей постає питання про вибір невеликого подарунка як знак уваги для колег, родичів, друзів і дітей. В якості вдалого вирішення цього питання виступають солодощі, проте, купувати дорогі набори цукерок або шоколаду зовсім не обов’язково, оскільки смачний і красивий подарунок можна зробити своїми руками.
Тематичним солодким подарунком стане ялинка з цукерок. Для її виготовлення потрібні солодощі, запаковані в обгортку, а також лист картону, з якого буде сформований каркас новорічного деревця. З паперу робиться конус, який потрібно добре закріпити біля основи, далі за допомогою скотча, клею або іншого матеріалу цукерки розміщуються по колу майбутньої їли.
Між солодкими рядами для додаткового прикраси рекомендується кріпити гірлянди, «дощик» або будь-яку іншу святкову мішуру.
Такий презент можна упакувати в прозорий целофан і перев’язати зверху бантиком. Солодка ялинка необов’язково повинна бути великих розмірів, головне, що сувенір буде зроблений від душі.
Крім традиційного новорічного дерева, подарунком з цукерок може стати букет, який досить просто зробити самостійно. Оригінальна солодка квіткова композиція робиться з наступних матеріалів:
- цукерки;
- скотч;
- шпажка;
- гофрований папір;
- новорічні прикраси.
Бутон зробити дуже просто, для цього слід примотати солодощі до одного кінця шпажки, після чого за допомогою кольорового паперу зробити для цукерки-серцевини оздоблення у вигляді пелюстків квітки. Кілька таких бутонів збираються в єдиний букет, який варто додатково задекорувати новорічною атрибутикою. В якості святкового доповнення можна використовувати невеликі хвойні гілки або шишки. Презент також потрібно буде покласти в прозору упаковку.
Для тих, кому необхідно підготувати багато подарунків, рекомендується використовувати більш економну ідею з цукерками. Красиво прикрасити двома-трьома кольорами-цукерками можна звичайну плитку шоколаду. Для цих цілей шоколад береться за основу, його можна теж обернути новорічною обгорткою. Далі з парочки цукерок робляться солодкі бутони, які спільно з мішурою або гілочкою від ялини кріпляться до основи.
Для дитячого презент до Нового року також існує ряд вдалих варіантів, де можуть використовуватися цукерки. Зробити гарний і смачний подарунок можна з солодощів, різних за розміром і формою. З прямокутних і круглих ласощів вдасться зробити веселий автомобіль, сани і навіть торт.
Щоб зробити машину з цукерок, треба попередньо підготувати каркас з картону, який буде імітувати колеса і кабіну.
Далі всі елементи обклеюються кольоровим папером, після чого на двосторонньому скотчі розміщуються цукерки відповідно до їх форм і розмірами.
Оригінальною ідеєю подарунка з використанням цукерок може стати варіант скляних сніговиків. Для їх створення знадобляться невеликі банки з кришкою, що ідеально підходить буде тара з-під дитячого харчування. Для тулуба потрібно три банки, які склеюються між собою. У кожну необхідно попередньо покласти льодяники, карамель, мармелад або шоколадні круглі цукерки. Розфарбувати скло вдасться за допомогою акрилових фарб.
Основним кольором буде білий, чорним промальовуються гудзики, на самій верхній банці потрібно намалювати очі, рот і ніс-морквину. В якості головного убору можна використовувати частину яскравого носка або зв’язати солодкому сніговику невелику шапку з помпоном, в якості шарфа можна використовувати різнобарвну гірлянду.
З цукерок вийде зробити ананас. В якості основи виступатиме скляна банка, яку необхідно наповнити різними цукерками невеликого розміру. Для створення екзотичного плоду також знадобляться круглі цукерки в золотій обгортці. Кріпити їх слід максимально близько один до одного за допомогою термопістолети. В якості верхівки можна використовувати фетр зеленого кольору або гофрований папір. Матеріал слід вирізати у вигляді листя і прикріпити до горлечка банки.
Новорічні варіанти випічки
Ідей і рецептів домашньої новорічної випічки є дуже багато, кожна господиня підбирає варіант для себе виходячи зі смакових уподобань і наявності часу для приготування. В якості найбільш вдалих ласощів варто виділити такі смачні сюрпризи.
Ялинки з бісквітного тіста
Таким печивом можна пригощати не тільки рідних, а й колег, відправитися з ласощами в гості.
Однак для збереження смакових якостей ялинки рекомендується пекти перед самим прийомом гостей або походом на новорічний захід, оскільки тісто досить швидко завітрюється і черствіє.
Для приготування випічки знадобляться такі продукти:
- масло вершкове – 100 грамів;
- борошно – 100 грамів;
- цукор – 150 грамів;
- какао-порошок – 30 грамів;
- яйця – 3 штуки;
- харчовий барвник – зелений.
Алгоритм приготування
- Всі компоненти змішуються до однорідної маси за допомогою кухонного комбайна або міксера. Далі на деко, попередньо змазаним маслом, виливається тісто, важливо рівномірно розподілити його по всій поверхні. Духовку необхідно нагріти до 160-170 С.
- Як правило, для приготування бісквіта буде досить 20-25 хвилин. По закінченні часу потрібно дати випічці добре охолонути, після чого нарізати з неї невеликі ялинки у вигляді трикутників.
- Для крему потрібно збити один білок разом з цукром до консистенції густої сметани, ввести до складу барвник. За допомогою кондитерського шприца прикрасити ялинки з одного боку. Поки білкова маса ще свіжа, її можна додатково задекорувати маленькими цукерками або кондитерськими конфетті.

Торт
Крім печива, до Нового року можна також приготувати цілий тематичний торт. Такі гарні ласощі можна сміливо подарувати в якості новорічного презенту родині, вирушаючи в гості. Для торта будуть потрібні наступні продукти:
- яйця – 6 штук;
- борошно – 300 грамів;
- вершкове масло – 150 грамів;
- цукор – 300 грамів;
- темний шоколад – 2 плитки;
- какао – 3 ложки;
- розпушувач;
- просочення “Ромове”;
- вершки – 300 грамів;
- шоколадна паста – 200 грамів;
- прикраси на вибір.
Рецепт випічки
- Масло і шоколад слід використовувати в рідкому вигляді, тому інгредієнти розтоплюються на водяній бані на плиті.
- Яйця поділяються на білок і жовток, жовтки збиваються з цукром, після чого в них додається есенція.
- Потім в остиглий шоколад вводиться борошно, какао і збиті білки. Тісто має бути по консистенції як густа сметана.
- Окремо збиваються білки з дрібкою солі і додаються в тісто. Духовку необхідно нагріти до 170-180 С, змастити форму або деко для випікання вершковим маслом. Готовим тісто буде через 40-50 хвилин, в залежності від потужності духовки.
- Остиглий корж слід розділити на 2 трикутника, які діляться ще на 2 частини вздовж.
- Наступним кроком буде приготування крему. Для просочення потрібно збити вершки і пасту, укласти коржі по черзі в формі рівностороннього трикутника, вилити зверху на кожен крем. В такому стані випічку рекомендується відправити в холодильник на 20-30 хвилин.
- Для глазурі розігріваються вершки з шоколадом, перемішуються в однорідну масу, після того як вона трохи охолоне, торт можна обмазувати кремом. Зверху випічку варто додатково прикрасити кондитерськими конфетті або драже на вибір. Для того щоб торт добре просочився, його потрібно залишити на пару годин в прохолоді.
Пряниковий будиночок
Для його приготування будуть потрібні такі продукти:
- борошно – 500 грамів;
- мед – 3 ложки;
- цукор – 100 грамів;
- масло вершкове – 50 грамів;
- яйця – 2 штуки;
- вода;
- лимон – 1 штука;
- сіль;
- сода – 1 чайна ложка;
- кориця – 1 чайна ложка.
Алгоритм приготування
- У невеликій кількості теплої води необхідно розчинити мед, цукор і какао. Всі інгредієнти потрібно нагріти, зняти з вогню до кипіння і додати половину борошна, ретельно перемішати.
- Далі в тісто вводяться яйця, а після того як вона охолоне, всипається решту борошна. Тісто необхідно добре вимішати, загорнути в плівку і залишити на 50 хвилин в холодильнику.
- Далі воно розкочується на столі, з пласта випічки вирізають ножем або шаблоном елементи будиночка. Готові деталі слід викласти на деко і випікати в духовці, нагрітій до 200 С близько чверті години.
- Для з’єднання будиночка знадобиться зробити білу глазур. Щоб зробити крем, слід збити один білок зі 100 грамами цукру і ложкою лимонного соку.
- Остиглі коржі з’єднуються у формі будиночка, стики обмащуються кремом, для скріплення необхідно трохи потримати деталі, щоб вони склеїлися. В якості прикраси можна нанести на дах малюнок за допомогою кондитерського шприца і білої глазурі, промальовувати вікна, двері та інші деталі. Посипати випічку рекомендується дрібними різнокольоровими драже.
Що ще можна зробити своїми руками?
В якості оригінального солодкого презенту, який вдасться зробити самостійно, може виступити наступний варіант ласощів:
- необхідно придбати різнокольорову карамельну тростину в потрібній кількості, надіти на неї один шматочок маршмеллоу з будь-яким смаком;
- потім розтопити шоколад, вмочити в нього верх ласощів, зверху присипати кондитерськими прикрасами на вибір.
Для дітей солодкий подарунок вдасться швидко зробити зі звичайних льодяників на паличці. Красиво оформити цукерки в дусі Нового Року можна, вирізавши з паперу, картону або щільної тканини мордочку оленя, сніговика, Діда Мороза або іншого персонажа.
В даному випадку кругла цукерка буде виступати в ролі носа обраного героя. Можна додатково прикрасити льодяник святковою мішурою.
У вигляді смачного презенту, прикрашеного власноруч, вдасться використовувати шоколадні плитки. Щоб ласощі набули відповідного святкового вигляду, необхідно обернути їх аркушем паперу, приховати і проклеїти краї і стики. Далі на одній із сторін промальовується сніговик, в якості декору ніс можна вирізати з фетру, очі зробити з намистин.
У ролі шапки і шарфа вдасться використовувати будь-який відріз яскравої або різнобарвної тканини, яку можна приклеїти або закріпити за допомогою скотча. З ялинової гілочки і палички від морозива вийде додатково зробити мітлу і приклеїти її до шоколадки.
Солодким подарунком є не тільки шоколадки, цукерки, випічка, до свята можна також приготувати смачний презент з фруктів. Традиційними святковими фруктами є мандарини, тому з них вийде досить швидко зробити ароматну і яскраву ялинку. В якості основи для деревця може виступити конус з картону або пінопласту.
Кожен фрукт слід прикрасити паличками кориці, для цього їх просто встромляють в мандарини по колу. Потім, їх насаджують на звичайну зубочистку, після чого, вільним краєм прикріплюють до основи.
Для більшої схожості між ними можна закріпити ялинові гілочки, додатково прикрасити новорічною мішурою.
Багато тематичних солодощів можна зробити з зефіру і крендельків. Повітряні ласощі слід насадити на шпажки або карамельні палички. З розділених на 2 частини крендельків зробити на зефір оленячі ріжки, розтопити шоколад і занурити туди ласощі. Очі і ніс можна зробити кондитерською присипкою.
Проявивши трохи фантізію, вам напевно вдасться здивувати близьких оригінальними солодкими подарунками, зробленими своїми руками.